Schattenjacht 3

Type training Vorm van oriëntatie Soort belasting Doel
Kan als wedstrijd Kan als training Alleen Duo Groep Techniek Tactiek Fysiek Stress Niveau

Hoe werkt het? Een variante op een klassieke omloop met meerdere rechthoeken (zie voorbeeld). De postenbeschrijving wordt gegeven van de posten in de rechthoeken. Zo kent de deelnemer het aantal posten en kan hij zoeken op zijn kaart naar de merkpunten die overeenkomen met de postenbeschrijving. Dit beperkt de factor geluk.

voorbeeld

Doel van de training? Afwisseling brengen in de training waarbij de loper verplicht wordt bepaalde zones extra te bestuderen om de posten te kunnen localiseren.

Voorbereiding? Zoek een geschikt terrein waarop er enkele zones voorkomen met meerdere gelijkaardige merkpunten. Dit worden de rechthoeken. Vervolledig vervolgens de omloop.

Hoe aanpassen voor jongeren? Maak rechthoeken met eenvoudige merkpunten die slechts één keer voorkomen binnen de rechthoek.

Hoe moeilijker maken? Massastart maar de posten in de rechthoeken zijn verschillend voor iedereen. De kaart is hetzelfde maar er moeten verschillende postenbeschrijvingen gemaakt worden. Automatisch staan er voor iedereen "valse" posten in de rechthoeken.

Wie wint? De snelste loper wint.

Besluit? Een net iets andere klassieke O-loop waar natuurlijk geluk een rol speelt.

Mogelijk te trainen technieken
oriën- teren kaart kaart contact lijnmerk- punten volgen keuze volgweg ruw-O fijn-O afwijken vereen- voudigen posten kompas lopen passen tellen reliëf