Kennis van de postenbeschrijving

duim op kaart De postenbeschrijving moet toelaten de juiste locatie van de post te bepalen. Dit kan zeker nodig zijn als er in de controlecirkel diverse merkpunten dicht bij elkaar liggen. De postenbeschrijving zal dan éénduidig bepalen wat gezocht moet worden. Ook hier heeft de IOF een referentiedocument van gemaakt.

Voor de minder bekenden met de sport heb je bij de sprintoriëntatie een voorbeeld van een kaart (zie ) met postenbeschrijving.

Bij Trail-O (zie )is de postenbeschrijving nog belangrijker zodat er bijkomende richtlijnen zijn uitgewerkt. De verklarende tekeningen zijn best wel interessant.

De officiële versie van de postenbeschrijving is te vinden op de website van de IOF : zie www.orienteering.org/i3/index.php?/iof2006/content/download/830/3903/file/Control Descriptions. OMEGA heeft een Nederlandstalige versie gemaakt die je vindt op: users.skynet.be/fa412566/Postbeschrijving/postbeschrijving.html. Beiden zijn terug te vinden in de documentenmap.

Een zeer goede oefening kan je vinden op volgende link http://orienteering.metu.edu.tr/test/pic_clue.php. Je hebt verschillende mogelijkheden om de oefeningen te maken. Een aanrader!

Andere oefeningen kan je vinden op de link:www.fortnet.org/icd/indexNL.html of op de website van hamok: